• PARKET1
  • PARKET2

Elastilon: Legsysteem en ondervloer in één!

Website onder constructie, excuses voor het ongemak.

is een geheel nieuw, revolutionair en buitengewoon geavanceerd parket-legsysteem dat inmiddels over de gehele wereld zeer succesvol wordt toegepast. Elastilon betekent geen spijkers, geen clips en vooral geen starre verlijmingen meer, maar juist in tegenstelling daaraan een elastische mat waarop een stevige -apart soort- kleeflaag, die met een beschermlaag is afgedekt, is aangebracht. Op die gladde beschermlaag worden de houten delen waaruit de vloer wordt opgebouwd tot naadloos aangebracht, waarna de beschermlaag tussen die delen en de elastische mat (met kleeflaag) er tussenuit getrokken wordt. Zo ontstaat er tussen beiden een elastisch, hecht, stevig en onlosmakelijk eenheid en geheel. Het omgekeerde van een plakstikker dus, die ELASTISCH en veerkrachtig is gedacht.

WAT NU IS DE CLOU VAN ELASTILON ??

Dat is dat hout (met de veranderingen in de luchtvochtigheid) eeuwig krimpt en zwelt. Bij krimp zullen daardoor -vooral bij starre verlijmingen, waardoor totale onafhankelijkheid ten opzichte van elkaar- hinderlijke open naden gaan ontstaan, waarin, vooral bij het vochtig reinigen van de vloer allengs meer stof geraakt, dat zich als zwarte strepen aftekenen gaat. Bovendien zorgt dat almaar ophopende stof ervoor dat de vloerdelen bij zwel -door stijgend vochtgehalte in de lucht- niet meer tot een mooi geheel sluiten kunnen. Die afzettingen in de open naden verhinderen dat.

Aan het ELASTILON-systeem kleven die nadelen niet. Het is juist ontwikkeld ter voorkoming daarvan, omdat er tussen de delen onderling een hecht ELASTISCH verband en samenhang ontstaat. Bij krimp zullen de delen immers door de onder spanning staande elastische mat naar elkaar toe getrokken worden. Bij zwel zal die trekkracht naar elkaar verder toenemen.

Er kleven nog meer voordelen aan ELASTILON-sytemen. Wij noemen het eenvoudig egaliseren van verzakte onder-vloeren, zonder dat de ondergrond nog verder wordt belast en aangetast ; het tot stand brengen van hoogwaardige thermische isolatie, waarnaast -zonder het aanbrengen enige bouwkundige voorziening- de toepasbaarheid in appartementen en etage-woningen. Ook het loopgeluid kan tot fluisterstil worden gereduceerd. Zie daarvoor ook www.elastilon.com en onderstaande leg-instructie. 

banner Elastilon

Copyright © 2023 - Leveringsvoorwaarden - OSBE PARKET BV - Vaalserbergweg 12, 5628 CJ Eindhoven